Последни публикации

Бижу за спомен - коса, кърма, имена!

Бижу за спомен - коса, кърма, имена!

Публикувано: : 16-Jan-2024 Автор: megan Категория: Бижута от кърма и коса Коментари: 14

Изработваме за вас специфични и уникални бижута с вградена кърма, коса, имена...

Ето най-обща информация, с която да се запознаете преди да направите поръчка:


♦️ Ако искате бижуто да е с кърма – трябва да изпратите най-малко една супена лъжица кърма, ако искате повече от едно бижу 2-3-4 супени лъжици. Зависи от размера на бижуто, някои от моделите са малки перлички или сърчица, за които е необходимо много малко.
♦️Кърмата се изпраща обикновено в плик с цип за съхранение на кърма, но може в шишенце, бурканче, като цяло вие ще прецените как добре да го опаковате.
Кърмата може да е била замразена, но я изпратете РАЗмразена, защото по пътя се разтопява и подмокря пратката. Кърмата се обработва. Няма значение дали е прясна или престояла, замразявана.
Разгледайте онлайн магазина, фейсбук публикации, изберете модел и ще обсъдим. 


HTTPS://MEGANFLO.COM/MAYCHINSTVO/BIZHUTA-S-MAYCHINA-KRMA

Работим предимно с медицинска стомана – в сребърен и златен цвят, може и розово злато. Не почернява, не предизвиква алергия.

Относно СРЕБРОТО – някои модели може да са изцяло от сребро – медальони, основа за пръстани, обеци, сребърни кукички.
ПОТЪМНЯВА ЛИ кърмата в бижуто В самото начало бижуто е бяло, след известно време ( години ) леко ще пожълтее, но няма да стане кафяво.
Кърмата и смолата може да бъдат оцветени – в нежно розово, лилаво, синьо, зелено. Може да се добавят и други елементи – златен и сребърен варак, цветя....и други – каквото си пожелаем.
♦️ ИМЕНА И БУКВИ – в много от бижутата е възможно да се добавят буква, цяло име, дата..., но това отнема повече време за изработката и е по-сложно за изпълнение,затова се заплаща допълнително.
♦️ КОСИЧКА – също доста сложно за изработка. Само мека, бебешка косичка-пух може да се извива в някаква форма. Косичката поставете в хартийка, фолио , пликче -  както прецените. Възможна е комбинация от две, три , четири коси - на децата и родителите.
♦️ ИЗРАЩАТЕ до офис на Еконт или Спиди. Ще ви предоставим данните за доставка на лични съобщения в процес на нашия разговор. Доставката и в двете посоки е за сметка на клиента.
♦️ Ако искате бижу само с косичка, без кърма – също е възможно. Има много модели и варианти – само коса в прозрачна смола или подредена косичка на бял фон.
Нещо много ВАЖНО – задължително вътре в пратката сложете листче с Вашето име и телефон и какво искате да изработя. Тази информация вече не е видима от стикерите върху пратката на куриера, а и много често изпращате трето лице да пусне пратката.
КАПАРО – Да, искам капаро – в зависимост от това дали ще поръчваме изработка на име или сребро.
БЪДЕТЕ ТЪРПЕЛИВИ – изработката отнема време, имаме много поръчки и с бижута от кърма и с бижута от цветя, които в повечето случаи са супер спешни от днес за утре.
НЕ ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО – много от моделите, които виждате са резултат от фантазията на клиента в комбинация с нашето майсторство, но не всичко е изпълнимо.
Ще се постараем да създадем за Вас най-прекрасните бижута!

MEGAN

0878/414500
 

Имаме прекрасен имен ден - Цветница!

Имаме прекрасен имен ден - Цветница!

Публикувано: : 03-Apr-2017 Автор: megan Категория: За цветята Коментари: 14

Цветница или още Връбница е личен празник на мнозина.  

Това е празникът на цветята и настъпилата пролет. Имен ден празнуват всички, които носят имена на цветя, храсти, дървета. Затова може би народът ни го възприема като възраждането на живота в природата. 

Имен ден: Аглика, Божура, Вероника, Виола, Виолета, Върба(н), Върбинка, Гергин(а), Гроздена, Далия, Дафина, Делян, Деляна, Дилян(а), Детелина, Елица, Жасмина, Здравко, Здравка, Зюмбюла, Ива, Иглена, Иглика, Калина, Камелия, Карамфил, Карамфила, Китка, Латин(ка), Лилия, Лиляна, Лила, Лили, Лоза, Люлина, Магнолия, Малин(а), Маргарит(а), Маргрет, Невен(а), Невян, Ненка, Орхидея, Ралица, Ренета, Роза, Росен, Росица, Ружа, Теменужка, Трендафил, Цено, Цвета, Цветелина, Цветан(ка), Цветелин(а), Цветомил(а), Цветомир(а), Цвятко, Явор, Ясен, Ясмина

  В неделята преди Възкресение Христово /тази година на 9 април по православния календар / честваме Връбница (Цветница). С този празник Българската православна църква припомня тържественото посрещане и влизане на Иисус Христос в Йерусалим преди около две хиляди години.  


Заповядайте в зала Универсиада от 31 Март до 9 Април - изложение Златен лъв.

Публикувано: : 30-Mar-2017 Автор: megan Категория: Новини Коментари: 15

Цветница наближава - какъв по-оригинален подарък от бижу с истинско цвете!

Очакваме Ви в зала Универсиада от 31 Март до 9 Април - Златен лъв.

Езикът на цветята – ключ към тайните чувства

Публикувано: : 14-Feb-2017 Автор: megan Категория: За цветята Коментари: 18

Цветята са традиционен подарък, знак на уважение, но и нещо повече. Много хора са чували за т.нар. език на цветята, но много малко го знаят и още по-малко се замислят за значението на цветето, което подаряват.

Езикът на цветята, като повечето символни езици, има дълбоки исторически корени. Началата му лежат както в порядките и обичаите на древността, така и в турската традиция Салем – „езикът на обектите” – според която различните обекти имат свое скрито значение, което може да предава съобщения без думи.

Езикът на цветята процъфтява през времето на Викториянската епоха, когато откритото изразяване на любовни симпатии и сексуални помисли се считало за неморално за обществото. Ето защо езикът на цветята се наложил като деликатен шифър, чрез който младите влюбени си комуникирали.

Според някои тази апокрифност на чувствата, страхът и забраната за свободното им изразяване, чувството за нещо съкровено и тайно, са родили по-силната и отдадена романтика на онази епоха, в противовес на днешната показност.

Тази богата, чувствена символика на цветята, способна да кодира емоционалният свят на човека, не е чужда и на българската традиция, както показва и Йордан Йовков в разказа си „Последна радост”.

Днес този език отдавна е загубил значението си, а голяма част от него е потънала безвъзвратно в забрава.

Известно е, че не само всяко цвете има свое значение, но различните му цветове изразяват различни нюанси, а понякога и идеи. Така един букет с комбинации от различни цветя е можел да предаде цяло едно послание на чувства.

Днес сме запазили относително цялостно само нюансите в посланията на розатакарамфила и може би на още някои други цветя. Ето и накратко и няколко популярни примера:


 • Анемония –  Недостъпна си в любовта
 • Виолетка  – преданост, благоприличие, сдържаност.
 • Гергина – вж. далия.
 • Глухарче – кокетност.
 • Далия – елегантност и достойнство.
 • Карамфил –  любов.
 • Карамфил (червен) – „сърцето ме боли за теб”.
 • Кокиче – утеха или надежда.
 • Крем (ален) – чистота, невинност.
 • Крем (бял) - възхищение.
 • Лавандула – недоверие, подозрение.
 • Лале (червено) – Обичам те.
 • Лале (жълто) –  любов.
 • Латинка – патриотизъм.
 • Лобелия – обожавам те.
 • Люляк  – първи тръпки на любовта.
 • Маргаритка – търпение.
 • Незабравка – истинска любов.
 • Розмарин – памет, спомени.
 • Хелиотроп – преданост.
 • Хризантема (червена) – влюбен съм.
 • Хризантема (жълта) – показна любов.

Едно от цветята, чиито нюанси на значенията са добре запазени, е розата. Ето какво значат различните рози:

Червени рози

Те са малко спорен символ – в някои речници за езика на цветята се посочват като оповестяване за война. Но по-популярни са станали, като израз на романтична любов и страст.

Розови рози

показват любов от пръв поглед – обсебваща и бурна.

Коралови рози

Страстният им цвят е знак за сладострастие. Специалистите от Викторианската епоха съветват да се внимава с това цвете, та да не оскърбите дамата, на която го подарявате.

Светло розови рози

Знак за радост и щастие.

Бели рози

Символ на истината и невинността. Те казват: 'Липсваш ми!' и 'Прекрасна си!'

Тъмно розови рози

Казват 'Благодаря ти.'

Жълти рози

Символ на приятелство и свобода – не ги изпращайте, ако имате романтични и дългосрочни планове.